Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، فائزه سراجان-کم کم هوا رو به سردی می‌رود، پاییز خشن‌تر می‌شود و احتمالا تا اسفندماه کلاه و کاپشن‌ها را باید دم دست داشته باشیم. پاییز در اصفهان حس و حال قشنگی دارد، خیلی‌ها ممکن است اصفهان را در بهار دوست داشته باشند اما من می‌گویم پاییز نصف جهان هم کم از بهارش ندارد.آخرین جمعه مهمرماه فرصتی پیش می‌آید تا به اتفاق همکاران خبرنگار از محله قدیمی جلفا بازدید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالیکه عقربه‌ها، ساعت  ۱۰ را نشان می‌داد، مسیری از  داستان‌های ناگفته را با هم، در تور محله اروپایی هم‌قدم شدیم تا رازهای پنهان محله جلفا برایمان هویدا شود، آرگین  آبنوسیان، راهنمای تور محله جلفا جوانی ارمنی استکه قبل از شروع محله‌گردی، همه خبرنگاران را در میدان جلفا جمع کرد تا از این محله قدیمی بیشتر بگوید و بشنویم.

 

محله اروپایی اصفهان

آرگین آبنوسیان محله اروپایی را به دلیل حال و هوای متفاوت جلفا و تلفیق فرهنگ ایرانی‌‌ارمنی عنوان کرد و ورود ارمنیان به اصفهان را مربوط به دوران شاه عباس دانست و با بیان اینکه ارمنی‌ها از ایروان، نخجوان و دشت آرارات وارد اصفهان شدند و در کنار پل مارنان سکونت پیدا کردند، گفت: شاه عباس برای آنکه به آن‌ها آزادی تجاری دهد، زمین‌های جنوب زاینده‌رود را به آن‌ها می‌دهد، به همین دلیل آن‌ها ثروتمند می‌شوند و گفته می‌شود، خواجه پطروس به حدی سکه داشته که اگر سکه‌هایش را در ۲۱ دهنه پل مارنان می‌گذاشتی، جلوی آب را می‌گرفت.

 مینی نقش جهان اصفهان

از ۲۴ کلیسای ارامنه در اصفهان، تنها ۱۳ کلیسا باقی مانده، نقش میدان بزرگ(میدان جلفا) را مانند نقش میدان نقش جهان برای محله تازه تاسیس ارامنه عنوان می‌کند که از آن با عنوان《مینی نقش جهان》تعبیر شده است.

 

 

وارد خیابان نظر می‌شویم تا از کلیسای بیت لحم دیدن کنیم، به نظر می‌رسید اشتیاق تهرانی‌ها را می‌شود از دقتشان در بازدیدها فهمید حواسشان حسابی جمع شده تا چیزی را از دست ندهند. از سوال‌هایشان می‌شد این را فهمید اما شاید چشمان خبرنگاران اصفهان به شکوه بناهای باقی مانده  به سبب سکونت در اصفهان، عادت کرده بود؛ آبنوسیان می‌گوید کلیسای بیت لحم از نظر گنبد و ساختمان  بزرگترین کلیسای جلفا است و ۲۰ سال ساختش طول کشیده است.

کلیسای بیت لحم یک کتاب مقدس مصور

همراه خبرنگاران وارد کلیسا شدیم، نقاشی‌های کشیده بر دیوار کلیسا چشم‌ها را متحیر کرده بود و برای چند دقیقه همه نگاه‌ها به سقف بلند و نقاشی‌های از بالا تا پایین کلیسا بود، تلفیق کاشی‌های اسلیمی هفت رنگ و نقاشی‌های به سبک اروپایی صحنه باشکوهی را برای مخاطب رقم می‌زد؛ آبنوسیان از این کلیسا به عنوان《کتاب مقدس مصور》 تعبیر کرد و علت نقاشی‌ بر دیوارها را چنین گفت: چون همه سواد نداشتند یا دسترسی به انجیل نبوده، مهم‌ترین وقایع دین مسیحیت را به صورت نقاشی درآوردند تا  افراد آشنا شوند، حالت روحانی به افراد دست بدهد و کاربرد زیبایی‌شناسی داشته باشد.

 


 خبرنگار که به وجد آمده بود خدارا شکر می‌کرد که اصفهان روی خط زلزله نیست، یادش افتاد که در عوض روی خط فرونشست زمین است.

چند وقتی است فرونشست سرخط خبرها از اصفهان است، از آبنوسیان درخصوص آثار فرونشست بر این کلیسا و حتی منطقه جلفا پرسیدم، گفت که هنوز اثری از فرونشست در این منطقه ثبت نشده اما عده‌ای از محلی‌ها می‌گویند که خانه‌های مسکونی ترک برداشته است البته ترکی در اثر فرونشست در میدان جلفا ایجاد شده بود که مربوط به سال‌های گذشته است و جدید نیست.

با عبور از پله‌های عالی‌قاپویی در قالب گروه‌های چندنفره وارد طبقه دوم که بازدیدی برای عموم ندارد، شدیم، ارتفاع پله‌ها به قدری زیاد بود که هر نفر وقتی به طبقه دوم می‌رسید انگار به خط پایان دوی ماراتن رسیده است و نفس نفس می‌زد، ولی مشاهده منظره زیبای کلیسا از بالا سختی راه را به فراموشی می‌سپرد. .

مکانی در کلیسای وانک که بازدید عمومی ندارد

مقصد بعدی کلیسای وانک بود، خبرنگاران از شلوغ بودن کلیسا و این حجم از بازدید خوشحال شدند، شهروندان هم ایستادند تا توضیحات را بشنوند. سخنان آبنوسیان به دلیل تلفیق با داستان‌های بنای تاریخی، مخاطب را جذب می‌کرد حتی دو پسر کوچک دبستانی هم به جمع ما اضافه شدند و با دقت به توضیحات گوش کردند.

کلیسای وانک محل آموزش روحانیون  و مرکزی مذهبی جلفا بوده است و اسم اصلی آن شفادهنده همه‌گان است و هم اکنون مراسمات مذهبی خاص مانند سال نو در آن برگزار می‌شود، این کلیسا چاپخانه‌ای دارد که اولین چاپخانه خاورمیانه بوده است.

 

مشغول بازدید هستیم، خبری می‌پیچد که وزیر میراث سکته کرده است، پیگیری همکاران خبری درباره جزئیات ادامه دارد تا اینکه تکذیبیه می‌رسد.

مِناستان یا اتاق چله‌نشینی محل بعدی است که به بازدید از آن می‌رویم، مردم هم می‌خواهند وارد شوند اما ظاهرا برای بازدید عمومی امکانی وجود ندارد، این مکان برای راهبه‌ها یا افرادی که می‌خواستند به کلیسا خدمت کنند ساخته شده  و تا پایان ۴۰ روز همان‌جا می‌مانند و برای رفع احتیاجات خود از راهروی پشتی که به کلیسا راه دارد استفاده می‌کنند.

کلیسای وانک، موزه مردم شناسی هم دارد که شامل اتاق تجارت، سبک زندگی و اتاق معرفی مشاهیر است و حتی به معرفی صنعت و هنر ارامنه که بیشتر سنگ‌تراش بودند با گذاشتن آثار آن زمان پرداخته و حتی با آوردن نمونه‌هایی نشان داده شده ارامنه هنر ایرانی مانند قلماری و کاشی‌کاری را برای خودشان بومی‌سازی کرده‌اند و گفته می‌شود حتی برخی سنگ‌های تخت فولاد توسط ارامنه جلفا سنگ‌تراشی شده است.

 

پس از کلیسای وانک وارد خیابان خاقانی شدیم تا از محله‌های بومی ارامنه که شاید کمتر کسی آن را دیده باشد بازدیدی کرده باشیم، این محله زمان شاه عباس دوم اضافه شده که یکی از خانه‌هایش محل فعلی ساختمان مرکزی دانشگاه هنر اصفهان است و تنها خانه‌ای بوده که به اسم یک خانم گذاشته شده چون آخرین صاحب‌خانه او بوده است.

 

کاخ سفید در اصفهان

خانه دیگری به نام خانه سِت وجود دارد که محلی‌ها به آن کاخ سفید می‌گویند که معماری متفاوتی با سبک معماری ایرانی دارد، بالکن و پنجره‌های رو به کوچه خانه، گواه این موضوع است، عبور از محله ارامنه با قدم گذاشتن روی سنگ‌فرش‌های کف خیابان حس مطلوبی دارد، کوچه پس کوچه‌های جلفا پر از قشنگی و سوژه‌های ناب برای عکاسی است، خانه‌های با معماری متفاوت، مدارس ارمنی، کوچه قهر  و آشتی و حتی کلیساهای جدیدی که اولین بار است آن‌ها را می‌بینی.

در پس کوچه‌های جلفا کلیسایی وجود دارد که فقط راهبه‌ها از آن استفاده می‌کردند، از تفاوت‌های این کلیسا نداشتن ناقوس است ولی به جای آن از ابزاری چوبی استفاده می‌شده که هم اکنون در گنجینه موسیقی ارمنیان جلفا نگهداری می‌شود که مقصد نهایی ما بود.

در این موزه به اشیا دست بزنید

گنجینه موسیقی ارمنیان جلفا تا سال ۱۹۵۷ خانه مسکونی بوده و خانم آبراهام به یاد همسرش آبراهامیان این مکان را خریداری و به یتیم‌خانه تبدیل می‌کند، از سال ۲۰۰۴ به بعد که دیگر بچه‌ای وجود نداشته، شورای خلیفه‌گری آن را محلی برای تمرین گروه‌های کُر ارامنه جلفا می‌کند و پس از مناسب‌سازی به موزه تبدیل می‌شود که آلات موسیقی و چگونگی استفاده از آن‌ها در مراسم‌های مذهبی، تاریخچه و اتاق مشاهیر را شامل می‌شود.

با دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی هم صحبت می‌شویم، در خصوص فعالیت‌های انجام شده در حوزه گردشگری می‌گوید: داستان گردشگری اصفهان پیچیده و در عین حال ساده و غم‌انگیز است، کمیسیون گردشگری از سال ۹۲ در اتاق بازرگانی فعال شد و اولین فعالیت خود را در حوزه برند گردشگری اصفهان کلیک زد، اولین بار به صورت پایلوت در ایران شهری که برند گردشگری‌اش را آغاز کرد اصفهان بود که این برند را ثبت و رونمایی کرد، این برند فقط یک لوگو و شعار نیست، تورهای ناگفته اصفهان، توسعه پایدار، ارتقای مقاصد گردشگری از نظر زیرساخت، آموزش و فرهنگ و آماده کردن جامعه میزبان برای برخورد با گردشگر خارجی اتفاقاتی است که فارغ از  لوگو و شعار باید بیفتد.

 

 

هویتی برای بازاریابی شهر اصفهان

مجید عرفانیان فیلم‌های زیادی از اقصی نقاط جهان ساخته و سفرهای بسیار کرده، از بازیابی هویت اصفهان می‌گوید،

معتقد است هویتی برای بازاریابی شهر اصفهان خلق شد که برایش عناصری ظاهری در نظر گرفتند و لوگویی که الهام گرفته از نقش گنبد مسجد شیخ لطف‌الله است (طرح پر طاووس باز شده) طراحی شد. عبارت زیرش isfahan an untold story یعنی اصفهان یک روایت ناگفته است  و وقتی انگلیسی باشد در بازاریابی برای خارج از ایران است، اما شرایط به گونه‌ای پیش رفت که فعلا بازارهای خارجی در اولویت بعدی است و ناگزیر شدیم حداقل در کشور خودمان این هویت را به عنوان نخستین شهری که تلاش می‌کند خود را به عنوان مقصد گردشگری معرفی می‌کند،  جا بیندازیم، اما چون این اسم طولانی و به صورت انگلیسی است برای اتحاد و یکپارچه‌سازی،  همزمان با رونمایی از ۲۰۰ ویدئوی بعدی، اسم فارسی «اصنهان» مخفف قصه‌های نهان اصفهان به منظور ساده‌سازی نیز به مجموعه اضافه شد.

انتهای پیام/۶۳۱۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: اتاق بازرگانی کاخ سفید گردشگری شرکت توسعه گردشگری کلیسای بیت لحم کلیسای وانک نقش جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۳۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

به گزارش خبرگزاری مهر، مالک رحمتی در جلسه مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء که با موضوع پروژه محور جلفا- کلاله برگزار شد، افزود: از روزی که قرار شد این پروژه شروع شود، قرارگاه عاشورا به بهترین شکل ممکن کار را آغاز کردند، هرچند که انتظار بیش از اینهاست.

وی ادامه داد: همه باید با تسهیل‌گری و همراهی با این پروژه نقش خود را ایفا کنند تا به هدف بزرگی که نظام به دنبال آن است با کمک همدیگر برسیم.

رحمتی افزود: آن‌چه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بین‌المللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند، اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و مؤثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیت‌بخشی به اثرگذاری بین‌المللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها از اولویت‌های دولت است، گفت: ما در آذربایجان شرقی منطقه آزادی را داریم که برای کشور ارزآوری دارد و برای استان نیز یک شاهراه اقتصادی محسوب می‌شود و اگر ما بین‌المللی، ملی، استانی، شهرستانی و حتی روستایی به موضوع نگاه کنیم، اهمیت بالای این جاده مشخص می‌شود و از همه ابعاد، استراتژیک بودن این جاده محرز است و هیچ بهانه‌ای برای همراهی نکردن وجود ندارد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، گفت: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.

رحمتی ادامه داد: یکی از سیاست‌هایی که در استان حتماً باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیت‌های لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.

وی گفت: در طول این ۱۰۷ کیلومتر، تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.

رحمتی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل می‌شود و کار هماهنگی دستگاه‌ها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتم‌الانبیاء به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریت‌محور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.

رحمتی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: شرایط پروژه ایجاب می‌کند پراکندگی کارگاه‌ها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.

استاندار آذربایجان شرقی بر رعایت زمان‌بندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمان‌بندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشه‌ها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.

رحمتی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه ۱۰۷ کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمع‌های رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خسته‌کننده نباشد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: این پروژه، جاده‌ای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد، بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژه‌ای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.

کد خبر 6096094

دیگر خبرها

  • اظهارات عجیب و غریب زلنسکی درباره اوکراینی‌ها
  • زلنسکی:اوکراینی‌ها بندگان برگزیده خدا هستند/قطعا پیروز خواهیم شد!
  • برترین موتورکراس سواران تبریز معرفی شدند
  • خلیفه ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • خلیفه‌ کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور
  • استقرار نیروهای صهیونیست در قدس همزمان با شنبه مقدس مسیحیان
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه شهر اصفهان است/ هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی بماند
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان